Witam
W dniu wczorajszym zmieniałem opony na nowe jeszcze letnie i okazało sie że te stare opony są sciete obustronnie tj wszystkie 4 przy czym przód mniej a tył bardziej. Ponadto opona była scierana nierównomiernie i powstały tzw ząbki. Dodam że kupiłe samochód używany i poprzedni właściciel rok temu dokupił 2 opony używane a 2 były teoretycznie od nowości. Samochód w 2008 sprowadzony z Beligi. Sprawdzałem w 2 stacjach amorki i były ok. Ustawiłem dziś zbieżność i była trochę rozjechana na przodzie było +3,5. A jeszcze jedno miałem przez jakiś czas też trochę wygięte alufelgi które wczoraj wyprostowałem w zakładzie. Wiem że podałem dużo informacji i trochę chaotycznie ale tak się zastanawiam czy mam szukać jeszcze czegoś ale czy ma coś jeszcze sprawdzic bo nie chciałbym rozwalić szybko moich nowych opon ?
Dużo rzeczy już zrobiłeś, myślę, że musisz często ogladać ogumienie czy coś sie nie zaczyna dziać. Opony z przodu mogły byc przełozone na tył - stad ząbki na tyle. A przednie - zbieżność już sama za siebie mówi.
Kontroluj opony - na nowych zmiany bardzo szybko widać.
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz